decoupage, scrapbooking, biżuteria, fotografia, zaproszenia, kartki, kulinaria
Blog > Komentarze do wpisu

Rogaliki na piwie

2 szklanki mąki
1/2 szklanki piwa (PORTER)
1 kostka margaryny
1 torebka cukru waniliowego
powidła
cukier puder do posypania

Mąkę przesiać , posiekać z margaryną, dodać piwo i cukier waniliowy.
Uformować kulę i wstawić do lodówki co najmniej na 1 godzinę/najlepiej na całą noc/.
Stolnicę wysypać mąką, ciasto rozwałkować i pokroić na trójkąty. Na każdy nałożyć trochę
dżemu, zawinąć rogaliki.
Układać na wysmarowanej tłuszczem blasze. Piec w średnio nagrzanym piekarniku na złoto.
Jeszcze ciepłe posypać cukrem pudrem.
Najsmaczniejsze są na drugi dzień.

wtorek, 26 października 2010, babskieuroczysko

Polecane wpisy

Komentarze
2010/10/26 07:05:11
Bardzo fajny przepis, koniecznie do wypróbowania !:)

free counters
Free counters