decoupage, scrapbooking, biżuteria, fotografia, zaproszenia, kartki, kulinaria
Blog > Komentarze do wpisu

Raffaello z serem ricotta

Na blogu Gotuj z Evi trafiłam na bardzo łatwy przepis jak wykonać domowe raffaello. Wypróbowałam i polecam. W sam raz do niedzielnej kawy :)

raffaello

 

Podaję przepis na pyszne raffaello po lekkiej modyfikacji.

Składniki:

 

  • 200 g sera ricotta
  • 2 czubate łyżeczki cukru pudru
  • 2 czubate łyżki wiórek kokosowych + trochę na udekorowanie (obtoczenie)

 

Sposób przygotowania:

 


Wiórki kokosowe, ricottę i cukier mieszamy razem do momentu powstania jednolitej masy. Można dodać łyżkę malibu lub amaretto. Na dłoń nakładamy niewielką ilość masy. Formujemy małe kule. Obtaczamy gotowe raffaello w wiórkach kokosowych.

raffaello

 

niedziela, 15 kwietnia 2012, babskieuroczysko

Polecane wpisy

Komentarze
2012/04/16 22:44:31
smakowicie wygląda i chyba tak samo smakuje smakowicie
-
2012/04/18 21:33:41
Wygląda jak to ze sklepu a mogę się założyć o duża sumę, że smakuje dużo lepiej niż to komercyjne wydanie :) Ładne wykonanie, gratuluję.

free counters
Free counters