decoupage, scrapbooking, biżuteria, fotografia, zaproszenia, kartki, kulinaria
wtorek, 14 grudnia 2010

Oto ostatnio stworzone przeze mnie chusteczniki.

Chustecznik

ChustecznikChustecznik

Chustecznik

poniedziałek, 13 grudnia 2010

Mała zimowa szkatułka.

Szkatułka

poniedziałek, 29 listopada 2010

Pierwsza wykonana przeze mnie bombka w decoupage.

Świąteczne serduszko:)

Bombka

ciąg dalszy świątecznych ozdób

bombka

Bombka

Bombka

Tabliczki

 

13:39, babskieuroczysko , DECOUPAGE
Link Komentarze (1) »
piątek, 12 listopada 2010

Dzisiaj dorzucę kolczyki z kolekcji: "Bądź zawsze kwitnąca".

Życzę Miłego Dnia wszystkim goszczącym na moim blogu.

Odsłona pierwsza
Kolczyki

Odsłona druga

Kolczyki

Odsłona trzecia

Kolczyki

Odsłona czwarta

Kolczyki

Odsłona piąta

Kolczyki

czwartek, 11 listopada 2010

Odsłona nowej kolekcji " Turkussski":

Kolczyki na srebrnych biglach w kształcie rybek wykonane z nefrytu oraz hematytu.

Kolczyki

Kolczyki w kształcie rybek wykonane z drobinek turkusu oraz hematytu.

Kolczyki

dzisiaj na blogu zamieszczę wisiorek "Flamenco"

wisiorek

środa, 27 października 2010

Przedstawiam nową serię kolczyków "FLAMENCO". W kolczykach dominuje prawdziwy koral z domieszką hematytu i innych drobnych dodatków.

FLAMENCO

FLAMENCO II

FLAMENCO III

 

 

 

wtorek, 26 października 2010

2 szklanki mąki
1/2 szklanki piwa (PORTER)
1 kostka margaryny
1 torebka cukru waniliowego
powidła
cukier puder do posypania

Mąkę przesiać , posiekać z margaryną, dodać piwo i cukier waniliowy.
Uformować kulę i wstawić do lodówki co najmniej na 1 godzinę/najlepiej na całą noc/.
Stolnicę wysypać mąką, ciasto rozwałkować i pokroić na trójkąty. Na każdy nałożyć trochę
dżemu, zawinąć rogaliki.
Układać na wysmarowanej tłuszczem blasze. Piec w średnio nagrzanym piekarniku na złoto.
Jeszcze ciepłe posypać cukrem pudrem.
Najsmaczniejsze są na drugi dzień.

Pyszne, chrupiące, zdrowe. Do ich wykonania używa się mąki razowej i otrębów pszennych. Do tego macza się gotowe ciasteczka w roztopionej czekoladzie. Polecam!

Składniki:

  • 1 jajko
  • 90 g miękkiego masła
  • 60 g brązowego cukru
  • 20 g wiórków kokosowych
  • 25 g otrębów
  • 120 g mąki razowej
  • 75 g mąki pszennej
  • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej
  • szczypta soli
  • 100 g gorzkiej czekolady, roztopionej

Przygotowanie:

Masło i cukier utrzeć na gładką masę. Dodać jajko i dalej ubijać, aż składniki się połączą. Do masy wsypać wiórki, otręby, mąkę pszenną i razową, sodę i proszek. Zmiksować do połączenia składników. Z ciasta, które będzie miało zwartą konsystencję, formować rękami nieduże kulki, układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, spłaszczać widelcem. Piec w temperaturze 180ºC, około 12 minut, aż lekko brązowieją. Wystudzić na kratce, a następnie zanurzać w rozpuszczonej na parze wodnej czekoladzie. Poczekać, aż czekolada zastygnie.

Smacznego :)

Tagi: ciastka
00:58, babskieuroczysko , KULINARIA
Link Dodaj komentarz »

Jesień w Babskim Uroczysku:)

 

 

00:44, babskieuroczysko , FOTOGRAFIA
Link Komentarze (2) »

free counters
Free counters