decoupage, scrapbooking, biżuteria, fotografia, zaproszenia, kartki, kulinaria

KULINARIA

niedziela, 08 stycznia 2017
czwartek, 09 czerwca 2016
czwartek, 26 maja 2016

Najlepszego dla wszystkich MAM:). Słodkie ciasteczka serduszka wykonane przez Gosię
Moje Słodkości z Lubonia.

 

slodkosci na dzien mamy

09:57, babskieuroczysko , KULINARIA
Link Dodaj komentarz »
czwartek, 31 grudnia 2015

Pyszne, kruche i pięknie pachnące rogaliki, które upiekliśmy razem z synkiem na Sylwestrowy wieczór :)

kruche rogaliki

kruche rogaliki

kruche rogaliki

kruche rogaliki

kruche rogaliki

11:09, babskieuroczysko , KULINARIA
Link Dodaj komentarz »
niedziela, 26 lipca 2015
poniedziałek, 23 grudnia 2013
niedziela, 06 października 2013

Kaszka manna z malinami:)

kaszka manna z malinami

kaszka manna z malinami

kaszka manna z malinami

22:12, babskieuroczysko , KULINARIA
Link Dodaj komentarz »
czwartek, 28 marca 2013

Wczoraj upiekłam babeczki marchewkowe z lukrem pomarańczowym. Babeczki wyszły wyśmienite, puszyste, wilgotne o wyrafinowanym smaku. Przepis znajdziecie TU

babeczki marchewkowe

babeczki marchewkowe

muffinki marchewkowe

16:24, babskieuroczysko , KULINARIA
Link Komentarze (1) »
niedziela, 09 września 2012

Jeżeli macie ochotę na coś słodkiego i zdrowego polecam ziemniaczki z fasoli wg przepisu Ewy Wachowicz, który znajdziecie TU.

A tak wyglądają ziemniaczki w moim wydaniu:) Doskonałe dla dzieci!

W przygotowanej przeze mnie wersji zastąpiłam migdały wiórkami kokosowymi.

ziemniaczki z fasoli

ziemniaczki z fasoli

ziemniaczki z fasoli

ziemniaczki z fasoli

13:08, babskieuroczysko , KULINARIA
Link Dodaj komentarz »

By nadrobić kulinarne zaległości zaprezentuję przepis na wyborne placuszki ziemniaczano-cukiniowe.

placki ziemniaczano-cukiniowe

Produkty:

- 4 średnie ziemniaki,

- cukinia w takiej samej ilości (objętościowo) co ziemniaki,

- 2 łyżki posiekanego drobno pora,

- 2 jajka,

- mąka pszenna,

- pieprz, sól do smaku,

-olej do smażenia.

placki ziemniaczano-cukiniowe

Przygotowanie:

Ziemniaki i cukinię zetrzeć na grubych oczkach, dodać pora,  jajka, mąkę (około 1/2 szklanki), pieprz, sól i całość wymieszać. Nakładać łyżką na patelnię z rozgrzanym olejem. Smażyć na złoty kolor.  Bardzo smaczne, polecam i życzę smacznego:)

placki ziemniaczano-cukiniowe

 

 

12:52, babskieuroczysko , KULINARIA
Link Dodaj komentarz »
 
1 , 2 , 3

free counters
Free counters